De Zeister Knoop gaat rollen, samen met jou?

Sinds deze zomer is het aantal deelnemers aan de Zeister Knoop gegroeid tot ongeveer 35 organisaties en diverse inwoners die met knopen betalen. Dat willen we komende tijd snel laten toenemen. Zo gaat de knoop nog meer rollen en meer van waarde zijn voor Zeist.

We merken dat mensen, jij misschien ook, vragen hebben over het nut en de noodzaak: waarom zou een bedrijf meedoen, als er weinig andere bedrijven of inwoners meedoen?

En ook: waarom zou ik als inwoner meedoen, als ik mijn knopen nog niet bij mijn favoriete winkel, cafe of garage kan uitgeven? En waarom zou ik dat doen, gewoon met euro’s kan toch ook lokaal?

Dat klopt helemaal en lokaal met euro’s betalen juichen we toe. Waarom in Zeister Knopen betalen? Met jouw besteding in Zeister Knopen weet je dat de volgende besteding die gedaan wordt, ook weer lokaal is. En daarna ook, enzovoort.

Een betaling in euro’s verdwijnt al snel ver buiten de regio. En komt vaak ook bij minder duurzame bedrijven. Met jouw besteding in Knopen blijf jij bepalen. En ook jouw ontvanger, de ondernemer, winkelier, restauranthouder. Deze doet mee, omdat deze ook gelooft in de kracht van lokaal. Steunen dus!

En waarom zou ik als ondernemer of organisatie meedoen aan de Zeister Knoop? Om verschillende redenen. Ook jij weet dat jouw besteding weer lokaal blijft. Op een gegeven moment komt jouw besteding dan ook weer bij je terug als (extra) omzet. Je draagt zelf bij aan het versterken van de lokale economie. Je biedt de inwoners van Zeist de mogelijkheid hier aan mee te doen. Je maakt onderdeel uit van een groep bedrijven die bij willen dragen aan een houdbare wereld met oog voor mens, milieu en klimaat.

En ja, wat nu? Inschrijven kan via “Ik doe mee!” bovenaan de pagina. Dan doe je al meteen mee, krijg je een rekening en kun je knopen aankopen. (en dat tegoed staat veilig bij de Triodosbank).

Toch een beetje koudwatervrees? Begrijpen we. Schrijf je dan ‘onder voorbehoud’ in. Wat houdt dat voorbehoud in?

  • Als ondernemer of organisatie in Zeist maken we je inschrijving pas echt rond, als we 100 bedrijven en 250 Zeistenaren ingeschreven hebben (onder voorbehoud, of al actief); Schrijf je hier in als ondernemer.
  • Als Zeistenaar maken we je inschrijving pas echt rond als we 100 bedrijven ingeschreven hebben (onder voorbehoud, of actief). Schrijf je hier in als inwoner.

Als we de aantallen behaald hebben, schrijven we je in en betaal je de inschrijvingsbijdrage van €15 voor inwoners en € 50 voor bedrijven.

De bijdrage is voor het gebruik van de software en app (de St. Social Trade Organisation/Circuit Nederland, uit Utrecht). Een deel gaan we doneren aan enkele lokale goede doelen (5 Knopen per inwoner en 10 Knopen per bedrijf). Jij mag straks kiezen als je ingeschreven bent.