De Zeister Knoop gaat rollen, samen met jou!

De crisis treft Zeister bedrijven hard, naast natuurlijk inwoners. Met de Zeister Knoop kunnen we onze lokale economie versterken, parallel aan de euro. Elke Knoop heeft tot wel 10x zoveel effect in een jaar als een euro. Dus doe mee!

Met meer bedrijven, organisaties en particulieren is onze impact groot. Samen maken we het verschil en dragen we bij aan een leefbaar, economisch fit en duurzaam Zeist.

Op dit moment hebben we zo’n 40 bedrijven als deelnemer. We merken dat mensen, jij misschien ook, vragen hebben over het nut en de noodzaak: waarom zou een bedrijf meedoen, als er weinig andere bedrijven of inwoners meedoen?

En ook: waarom zou ik als inwoner meedoen, als ik mijn knopen nog niet bij mijn favoriete winkel, cafe of garage kan uitgeven? En waarom zou ik dat doen, gewoon met euro’s kan toch ook lokaal?

Dat klopt helemaal en lokaal met euro’s betalen juichen we toe. Waarom in Zeister Knopen betalen? Met jouw besteding in Zeister Knopen weet je dat de volgende besteding die gedaan wordt, ook weer lokaal is. En daarna ook, enzovoort. En wees gerust: de ondernemer die jouw besteding ontvangt zal nog genoeg euro’s ontvangen om ook daarin te kunnen betalen. Hij wil graag in Knopen betaald worden!

Een betaling in euro’s verdwijnt al snel ver buiten de regio. En komt vaak ook bij minder duurzame bedrijven. Met jouw besteding in Knopen blijf jij bepalen. En ook jouw ontvanger, de ondernemer, winkelier, restauranthouder. Deze doet mee, omdat deze ook gelooft in de kracht van lokaal. Steunen dus!

En waarom zou ik als ondernemer of organisatie meedoen aan de Zeister Knoop? Om verschillende redenen. Ook jij weet dat jouw besteding weer lokaal blijft. Op een gegeven moment komt jouw besteding dan ook weer bij je terug als (extra) omzet. Je draagt zelf bij aan het versterken van de lokale economie. Je biedt de inwoners van Zeist de mogelijkheid hier aan mee te doen. Je maakt onderdeel uit van een groep bedrijven die bij willen dragen aan een houdbare wereld met oog voor mens, milieu en klimaat.

En ja, wat nu? Inschrijven kan via “Ik doe mee!” bovenaan de pagina. Dan doe je al meteen mee, krijg je een rekening en kun je knopen aankopen. (en dat tegoed staat veilig bij de Triodosbank). Het inschrijfgeld dat je dan nog betaalt krijg je terugbetaald in Zeister Knopen.

Een andere optie is inschrijven via een van deze formulieren:

We maken gebruik van de faciliteiten, het betaalplatform van Circuit Nederland. Hiervoor dien je akkoord te gaan met de voorwaarden van de St. Social Trade Organisation/Circuit Nederland, uit Utrecht. Verder stem je in met een eenmalige incasso (ter identificatie). Bedrijven en organisaties stemmen ook in met onze Intentieverklaring.

In plaats van inschrijfkosten en lidmaatschapskosten betaal je vanaf 1 april 2021 een vermijdbare procentuele bijdrage over je saldo van 1/60% per dag. Bijna niets. En als je je saldo snel weer besteed, heb je een laag saldo. Je geeft dan wel weer de volgende ontvanger extra omzet. Enzovoort.