De Zeister Knoop gaat rollen, samen met jou!

In december 2023 deelt een grote werkgever in Zeist voor ZK 20.000 aan cadeaubonnen uit aan het personeel. Als ondernemer wil je die omzet toch niet missen?

Bovendien krijgt elke nieuwe ondernemer de mogelijkheid om een renteloze bestedingsruimte te krijgen van ZK 500-ZK 1000. Zo kun je als ondernemer al meteen lokaal je inkopen met ZK doen en hou je je euro’s gewoon beschikbaar. Bij elkaar wel ZK 100.000!

Met meer bedrijven, organisaties en particulieren is onze impact groot. Samen maken we het verschil en dragen we bij aan een leefbaar, economisch fit en duurzaam Zeist.

Op dit moment hebben we zo’n 40 bedrijven als deelnemer. We merken dat mensen, jij misschien ook, vragen hebben over het nut en de noodzaak: waarom zou een bedrijf meedoen, als er weinig andere bedrijven of inwoners meedoen?

En ook: waarom zou ik als inwoner meedoen, als ik mijn knopen nog niet bij mijn favoriete winkel, cafe of garage kan uitgeven? En waarom zou ik dat doen, gewoon met euro’s kan toch ook lokaal?

Dat klopt helemaal en lokaal met euro’s betalen juichen we toe. Waarom in Zeister Knopen betalen? Met jouw besteding in Zeister Knopen weet je dat de volgende besteding die gedaan wordt, ook weer lokaal is. En daarna ook, enzovoort. En wees gerust: de ondernemer die jouw besteding ontvangt zal nog genoeg euro’s ontvangen om ook daarin te kunnen betalen. Hij wil graag in Knopen betaald worden!

Een betaling in euro’s verdwijnt al snel ver buiten de regio. En komt vaak ook bij minder duurzame bedrijven. Met jouw besteding in Knopen geef je aan dat je graag wil dat jouw besteding in Zeist blijft. En ook jouw ontvanger, de ondernemer, winkelier, restauranthouder. Deze doet mee, omdat deze ook gelooft in de kracht van lokaal. Steunen dus!

En waarom zou ik als ondernemer of organisatie meedoen aan de Zeister Knoop? Om verschillende redenen. Ook jij weet dat jouw besteding weer lokaal blijft. Op een gegeven moment komt jouw besteding dan ook weer bij je terug als (extra) omzet. Je draagt zelf bij aan het versterken van de lokale economie. Je biedt de inwoners van Zeist de mogelijkheid hier aan mee te doen. Je maakt onderdeel uit van een groep bedrijven die bij willen dragen aan een mooi Zeist.

Doe de volgende stap! Meld je aan via een van deze formulieren:

We maken gebruik van de faciliteiten, het betaalplatform van United Economy. Hiervoor dien je akkoord te gaan met de voorwaarden van United Economy. Verder stem je in met een eenmalige incasso (ter identificatie). Bedrijven en organisaties stemmen ook in met onze lokale Intentieverklaring.

Je betaalt geen inschrijfkosten en lidmaatschapskosten. Ook geen transactiekosten. Om je te stimuleren om je saldo zo snel mogelijk uit te geven wordt wel een ‘vermijdbare bijdrage’ gerekend. Vermijdbaar omdat deze over je saldo gaat. En Zeister Knopen zijn om mee te betalen in plaats van om op te potten. Als het goed is heb je dus een laag saldo. Daarover betaal je 1/60% per dag, zo’n 0,5% per maand. Is je gemiddelde saldo ZK 500, dan is dat dus slechts ZK 2,50. Bijna niets. En als je je saldo snel weer besteed, heb je een laag saldo. Je geeft dan wel weer de volgende ontvanger extra omzet. Enzovoort.

Geef bij je inschrijving ook aan bij welke ondernemer jij jouw Zeister Knopen graag wil uitgeven, dan nemen we daar contact mee op (dat kan als het zelfstandige ondernemers zijn).